Overwatch

Darmowy weekend z Overwatch® na PC od 26 do 30.07

Darmowy weekend z Overwatch® na PC od 26 do 30.07

Nigdy nie jest za późno, aby wziąć udział w akcji. Przenieście emocje wielkich finałów Overwatch League na ekrany waszych komputerów.

W dniach 26-30 lipca wezwiemy wszystkich kandydatów na agentów, aby zebrali drużynę i rzucili się w wir walki podczas  darmowego weekendu z Overwatch  na PC!

W tych dniach udostępnimy w Overwatch bezpłatnie wszystkich 28 bohaterów – w tym Burzyciela – oraz 18 map w przeróżnych trybach, między innymi w Szybkiej grze, Grze dowolnej i Salonie gier. Gracze będą też mogli zdobywać nowe poziomy i skrzynki z łupami oraz odblokować różne opcje modyfikacji bohaterów.

Dodatkowo, jeśli zabawa wam się spodoba i postanowicie kupić Overwatch po wypróbowaniu gry, zachowacie postępy poczynione w ten weekend. Pamiętajcie tylko, żeby użyć tego samego konta Blizzard, na którym graliście.

Poniżej znajdziecie więcej informacji oraz instrukcję, jak wziąć udział w darmowym weekendzie!

Harmonogram misji

Darmowy weekend z Overwatch jest zaplanowany na 26-30 lipca. W tym czasie wszyscy posiadacze komputerów PC z systemem Windows i konta Battle.net, będą mogli pobrać i uruchomić Overwatch ZA DARMO, bez konieczności zapisywania się lub wpisywania kodów!

Okres darmowego dostępu we wszystkich regionach gry potrwa od 26 lipca, od godz. 20:00 czasu polskiego, do 30 lipca, do godz. 8:59 czasu polskiego na wszystkich platformach. Poniżej możecie sprawdzić, kiedy rozpocznie się darmowy weekend w waszym regionie. Aby uzyskać dodatkowe informacje o strefach czasowych, skorzystajcie ze strony thetimezoneconverter.com. 

EUROPA: AMERYKI: AZJA:

26 lipca godz. 19:00 BST (czas brytyjski letni)

26 lipca, godz. 20:00 CEST (czas środkowoeuropejski)

26 lipca, godz. 21:00 MSK (czas moskiewski)

26 lipca, godz. 11:00 PDT (czas pacyficzny letni)

26 lipca o godzinie 17:00 MDT (czas górski letni)

26 lipca, godz. 13:00 CDT (czas centralny letni)

26 lipca o godzinie 15:00 ADT (czas atlantycki letni)

26 lipca o godzinie 15:30 NDT (czas nowofundlandzki)

26 lipca o godzinie 15:00 BRT (czas brazylijski)

27 lipca, godz. 2:00 SGT (czas singapurski)

27 lipca, godz. 4:00 AEST (czas wschodnioaustralijski)

27 lipca o godzinie 6:00 NZST (czas nowozelandzki)

27 lipca, godz. 2:00 CST (czas chiński letni)

27 lipca, godz. 3:00 KST (czas koreański)

27 lipca, godz. 3:00 JST (czas japoński)

Darmowy weekend z Overwatch może nie być dostępny na wszystkich platformach we wszystkich regionach. Więcej informacji znajdziecie w sekcji najczęściej zadawanych pytań

Instrukcje instalacji oraz gry

Zanim rozpocznie się wasza warta, musicie najpierw zainstalować Overwatch na wybranej platformie. Każda z nich jest odrobinę inna, więc aby gra w Overwatch rozpoczęła się bez przeszkód 26 lipca, postępujcie zgodnie z poniższymi instrukcjami.

KOMPUTERY PC Z SYSTEMEM WINDOWS (26 lipca):

 Krok 1: Jeśli jeszcze jej nie masz, pobierz i zainstaluj aplikację Blizzard Battle.net, po czym ją uruchom.
Krok 2: Załóż BEZPŁATNE konto Blizzard lub zaloguj się, jeśli już je posiadasz. 
Krok 3: Kliknij ikonę Overwatch na pasku nawigacji po lewej stronie okna aplikacji Blizzard.
Krok 4: Wybierz region z rozwijanego menu, a następnie kliknij przycisk „Zainstaluj”, aby rozpocząć proces instalacji.
Krok 5: Po zakończeniu instalacji kliknij przycisk „Graj”, aby rozpocząć grę!

Klient darmowej, weekendowej wersji Overwatch będzie dostępny do pobrania od 26 do 31 lipca. 

Najczęstsze pytania dot. darmowego weekendu

P: W których regionach dostępny jest darmowy weekend? 
O: Darmowy weekend będzie dostępny we wszystkich regionach na komputerach PC tylko w regionie Ameryk, Europy i Azji – z wyjątkiem Korei. Więcej informacji na temat krajów przypisanych do poszczególnych regionów gier Blizzarda można znaleźć tutaj.

P: Jaka zawartość gry będzie dostępna podczas darmowego weekendu? 
O: Podczas darmowego weekendu gracze będą mieli dostęp do pełnej listy bohaterów i map oraz wybranych funkcjonalności, w tym także do trybu Szybkiej gry, Gier dowolnych, Salonu gier i skrzynek z łupami.

P: Ilu bohaterów jest dostępnych w Overwatch? 
O: W Overwatch dostępnych jest 28 bohaterów! Więcej informacji na ich temat znajdziecie tutaj.

P: Ile map jest dostępnych w Overwatch? 
O: W Overwatch dostępnych jest 18 map z różnymi celami i zadaniami:

  • Szturm: Hanamura, Kolonia księżycowa Horyzont, Świątynia Anubisa i Zakłady Volskaya Industries.
  • Eskorta: Dorado, Junkertown, Droga 66 i Posterunek: Gibraltar.
  • Szturm/Eskorta: Blizzard World, Eichenwalde, Hollywood, King's Row i Numbani.
  • Kontrola: Ilios, Wieża Lijiang, Nepal i Oaza.

P: Dla ilu graczy przeznaczone są poszczególne tryby gry?
O: Szybka gra przewidziana jest dla 12 graczy w formacie 6 na 6. Salon gier obejmuje alternatywne tryby gry i mapy w formatach 1 na 1, 3 na 3, 6 na 6 i każdy na każdego. 

P: Jakie tryby gry są dostępne w Overwatch podczas darmowego weekendu?
O: Podczas darmowego weekendu z Overwatch można grać na wiele różnych sposobów! 

  • Szybka gra: Walka z graczami o zbliżonych umiejętnościach.
  • Gra przeciw SI: Starcie u boku innych graczy z drużyną kierowaną przez SI.
  • Gra dowolna: możliwość ustalania własnych zasad i grania ze znajomymi lub SI.
  • Salon gier: Odmiana w postaci alternatywnych trybów gier z różnymi zestawami reguł i ograniczeń.

Gracze mogą też poznać podstawy gry w kilku trybach szkoleniowych – są to: Samouczek, Obszar treningowy oraz Trening z SI.

P: W jakich językach będzie dostępna gra podczas darmowego weekendu?
O: Bezpłatna wersja Overwatch w ramach darmowego weekendu będzie udostępniona na wszystkich platformach w 13 wersjach językowych: angielskiej, brazylijskiej odmianie języka portugalskiego, hiszpańskiej (europejskiej i z Ameryki Łacińskiej), francuskiej, niemieckiej, włoskiej, polskiej, rosyjskiej, koreańskiej, japońskiej oraz chińskiej (uproszczonej i tradycyjnej).

P: Czy będzie możliwe przeniesienie swoich postępów w ramach darmowego weekendu, jeśli później kupię grę Overwatch?
O: Tak. Wszelkie postępy, w tym poziomy, skórki i inne przedmioty ze skrzynek z łupami, zostaną przeniesione do pełnej wersji gry w przypadku kupienia dowolnej wersji Overwatch na komputery PC. Przed zakupem upewnijcie się tylko, że podczas darmowego weekendu graliście na tym samym koncie.

Statystki również zostaną zachowane, jednak trofea i osiągnięcia będą wyłączone podczas darmowego weekendu.

P: Czy użytkownicy komputerów PC oraz konsol będą mogli grać razem podczas darmowego weekendu? 
O: Nie. Gra między różnymi platformami nie jest możliwa w Overwatch. 

P: Czy podczas darmowego weekendu są przewidziane jakieś przerwy konserwacyjne?
O: Obecnie nie planujemy żadnych prac konserwacyjnych ani zatrzymania serwerów w trakcie darmowego weekendu. Gdyby miało się to zmienić, na pewno powiadomimy was o dłuższych przerwach w działaniu usług na oficjalnym forum. Jeśli chcecie otrzymywać na bieżąco dodatkowe informacje na temat stanu funkcjonowania serwerów, śledźcie @PlayOverwatch na Twitterze.

Kolejny artykuł

Wyróżnione wiadomości