Overwatch

Darmowy weekend z Overwatch® od 25 do 29 maja

Darmowy weekend z Overwatch® od 25 do 29 maja

Uwaga, rekruci! Druga rocznica Overwatch tuż-tuż, więc jeśli jeszcze nie mieliście okazji przywdziać stroju bohatera i ocalić świata jako jedna z postaci w Overwatch, to możecie zrobić to teraz!

W dniach od 25 do 29 maja wezwiemy wszystkich kandydatów na agentów, aby zebrali drużynę i rzucili się w wir walki podczas  darmowego weekendu z Overwatch  na PC, PlayStation®4 i Xbox One!

Podczas tego darmowego weekendu udostępnimy bezpłatnie wszystkich 27 bohaterów i 18 map w przeróżnych trybach, między innymi w Szybkiej grze, Grze dowolnej i Salonie gier. Gracze będą też mogli zdobywać nowe poziomy i skrzynki z łupami oraz odblokować różne opcje modyfikacji bohaterów. Co więcej, jeśli gra wam się spodoba i postanowicie kupić Overwatch po jej wypróbowaniu, zachowacie postępy poczynione w ten weekend. Pamiętajcie tylko, żeby użyć tego samego konta Blizzard, Xbox Live lub Sony Entertainment, na którym graliście.

Użytkownicy PlayStation 4 będą mogli dołączyć do nas w ten weekend za darmo bez konieczności posiadania konta PS Plus. Konto PS Plus będzie wymagane do gry po 29 maja, jednak opcje kupna subskrypcji będą dostępne przez cały czas trwania promocji oraz po jej zakończeniu.

Poniżej znajdziecie więcej informacji oraz instrukcję, jak wziąć udział w darmowym weekendzie!

Harmonogram misji

Darmowy weekend z Overwatch jest zaplanowany na 25-29 maja. W tym czasie wszyscy posiadacze PlayStation 4 (nawet ci bez członkostwa PlayStation Plus), Xbox One i członkostwa Xbox Live Gold, a także komputerów PC z systemem Windows i konta Battle.net, będą mogli pobrać i uruchomić Overwatch ZA DARMO, bez konieczności zapisywania się lub wpisywania kodów!

Okres darmowego dostępu we wszystkich regionach gry potrwa od 25 maja, od godz. 20:00 czasu polskiego, do 29 maja, do godz. 8:59 czasu polskiego na wszystkich platformach. Poniżej możecie sprawdzić, kiedy rozpocznie się darmowy weekend w waszym regionie. Aby uzyskać dodatkowe informacje o strefach czasowych, skorzystajcie ze strony thetimezoneconverter.com. 

EUROPA: AMERYKI: AZJA:

25 maja, godz. 19:00 BST (czas brytyjski letni)

25 maja, godz. 20:00 CEST (czas środkowoeuropejski)

25 maja, godz. 21:00 MSK (czas moskiewski)

25 maja, godz. 11:00 PDT (czas pacyficzny letni)

25 maja o godzinie 17:00 MDT (czas górski letni)

25 maja, godz. 13:00 CDT (czas centralny letni)

25 maja o godzinie 15:00 ADT (czas atlantycki letni)

25 maja o godzinie 15:30 NDT (czas nowofundlandzki)

25 maja o godzinie 15:00 BRT (czas brazylijski)

26 maja, godz. 2:00 SGT (czas singapurski)

26 maja, godz. 4:00 AEST (czas wschodnioaustralijski)

26 maja o godzinie 6:00 NZST (czas nowozelandzki)

26 maja, godz. 2:00 CST (czas chiński letni)

26 maja, godz. 3:00 KST (czas koreański)

26 maja, godz. 3:00 JST (czas japoński)

Darmowy weekend z Overwatch może nie być dostępny na wszystkich platformach we wszystkich regionach. Więcej informacji znajdziecie w sekcji najczęściej zadawanych pytań

Instrukcje instalacji oraz gry

Zanim rozpocznie się wasza warta, musicie najpierw zainstalować Overwatch na wybranej platformie. Każda z nich jest odrobinę inna, więc aby gra w Overwatch rozpoczęła się bez przeszkód 25 maja, postępujcie zgodnie z poniższymi instrukcjami.

KOMPUTERY PC Z SYSTEMEM WINDOWS (25 maja):

 Krok 1: Jeśli jeszcze jej nie masz, pobierz i zainstaluj aplikację Blizzard Battle.net, po czym ją uruchom.
Krok 2: Załóż BEZPŁATNE konto Blizzard lub zaloguj się, jeśli już je posiadasz. 
Krok 3: Kliknij ikonę Overwatch na pasku nawigacji po lewej stronie okna aplikacji Blizzard.
Krok 4: Wybierz region z rozwijanego menu, a następnie kliknij przycisk „Zainstaluj”, aby rozpocząć proces instalacji.
Krok 5: Po zakończeniu instalacji kliknij przycisk „Graj”, aby rozpocząć grę!

SYSTEMY PLAYSTATION®4 (wczesne pobieranie będzie możliwe 22 maja od godz. 20:00 czasu polskiego):

 Krok 1: Włącz PlayStation®4 i wpisz się jako wybrany lokalny użytkownik. 
Krok 2: Przejdź do PlayStation®Store i wybierz opcję „Wyszukaj” z menu na górze ekranu. 
Krok 3: Wpisz „Overwatch” w polu wyszukiwania.
Krok 4: Wybierz z listy wyników wyszukiwania pozycję „Darmowy weekend z Overwatch”, a następnie kliknij „Pobierz”.
Krok 5: Po zakończeniu pobierania i procesu instalacji, kliknij „Start”, aby rozpocząć grę!

KONSOLE XBOX ONE (wczesne pobieranie będzie możliwe 22 maja od godz. 20:00 czasu polskiego):

 Krok 1: Włącz Xbox One i zaloguj się na konto Xbox Live.
Krok 2: Przejdź do Sklepu Xbox One i wybierz opcję „Szukaj”.
Krok 3: Wpisz w polu wyszukiwania „Overwatch”.
Krok 4: Wybierz z listy wyników wyszukiwania pozycję „Overwatch: Origins Edition”, a następnie kliknij „Darmowa wersja próbna”.
Krok 5: Po zakończeniu pobierania i procesu instalacji, kliknij „Uruchom”, aby rozpocząć grę!

Klient darmowej, weekendowej wersji Overwatch będzie dostępny do pobrania od 25 do 29 maja. 

Najczęstsze pytania dot. darmowego weekendu

P: W których regionach dostępny jest darmowy weekend? 
O: Darmowy weekend będzie dostępny we wszystkich regionach na PlayStation 4 i Xbox One, a na komputerach PC tylko w regionie Ameryk, Europy i Azji – z wyjątkiem Korei. Więcej informacji na temat krajów przypisanych do poszczególnych regionów gier Blizzarda można znaleźć tutaj.

P: Jaka zawartość gry będzie dostępna podczas darmowego weekendu? 
O: Podczas darmowego weekendu gracze będą mieli dostęp do pełnej listy bohaterów i map oraz wybranych funkcjonalności, w tym także do trybu Szybkiej gry, Gier dowolnych, Salonu gier i skrzynek z łupami.

P: Ilu bohaterów jest dostępnych w Overwatch? 
O: W Overwatch dostępnych jest 27 bohaterów! Więcej informacji na ich temat znajdziecie tutaj.

P: Ile map jest dostępnych w Overwatch? 
O: W Overwatch dostępnych jest 18 map z różnymi celami i zadaniami:

  • Szturm: Hanamura, Kolonia księżycowa Horyzont, Świątynia Anubisa i Zakłady Volskaya Industries.
  • Eskorta: Dorado, Junkertown, Droga 66 i Posterunek: Gibraltar.
  • Szturm/Eskorta: Blizzard World, Eichenwalde, Hollywood, King's Row i Numbani.
  • Kontrola: Ilios, Wieża Lijiang, Nepal i Oaza.

P: Dla ilu graczy przeznaczone są poszczególne tryby gry?
O: Szybka gra przewidziana jest dla 12 graczy w formacie 6 na 6. Salon gier obejmuje alternatywne tryby gry i mapy w formatach 1 na 1, 3 na 3, 6 na 6 i każdy na każdego. 

P: Jakie tryby gry są dostępne w Overwatch podczas darmowego weekendu?
O: Podczas darmowego weekendu z Overwatch można grać na wiele różnych sposobów! 

  • Szybka gra: Walka z graczami o zbliżonych umiejętnościach.
  • Gra przeciw SI: Starcie u boku innych graczy z drużyną kierowaną przez SI.
  • Gra dowolna: możliwość ustalania własnych zasad i grania ze znajomymi lub SI.
  • Salon gier: Odmiana w postaci alternatywnych trybów gier z różnymi zestawami reguł i ograniczeń.

Gracze mogą też poznać podstawy gry w kilku trybach szkoleniowych – są to: Samouczek, Obszar treningowy oraz Trening z SI.

P: Czy aby uczestniczyć w darmowym weekendzie muszę mieć członkostwo Xbox Live Gold albo PlayStation®Plus? 
O: W ten weekend wszyscy posiadacze PlayStation 4 będą mogli dołączyć do Overwatch za darmo, bez konieczności posiadania członkostwa PlayStation Plus. Posiadacze Xbox One muszą posiadać członkostwo Xbox One Live Gold, by móc grać podczas darmowego weekendu.

P: W jakich językach będzie dostępna gra podczas darmowego weekendu?
O: Bezpłatna wersja Overwatch w ramach darmowego weekendu będzie udostępniona na wszystkich platformach w 13 wersjach językowych: angielskiej, brazylijskiej odmianie języka portugalskiego, hiszpańskiej (europejskiej i z Ameryki Łacińskiej), francuskiej, niemieckiej, włoskiej, polskiej, rosyjskiej, koreańskiej, japońskiej oraz chińskiej (uproszczonej i tradycyjnej).

P: Czy będzie możliwe przeniesienie swoich postępów w ramach darmowego weekendu, jeśli później kupię grę Overwatch?
O: Tak. Wszelkie postępy, w tym poziomy, skórki i inne przedmioty ze skrzynek z łupami, zostaną przeniesione do pełnej wersji gry w przypadku kupienia Overwatch® Legendary Edition na Xbox One lub PlayStation 4 lub dowolnej wersji Overwatch na komputery PC. Przed zakupem upewnijcie się tylko, że podczas darmowego weekendu graliście na tym samym koncie.

Statystki również zostaną zachowane, jednak trofea i osiągnięcia będą wyłączone podczas darmowego weekendu.

P: Czy użytkownicy komputerów PC oraz konsol będą mogli grać razem podczas darmowego weekendu? 
O: Nie. Gra między różnymi platformami nie jest możliwa w Overwatch. 

P: Czy podczas darmowego weekendu są przewidziane jakieś przerwy konserwacyjne?
O: Obecnie nie planujemy żadnych prac konserwacyjnych ani zatrzymania serwerów w trakcie darmowego weekendu. Gdyby miało się to zmienić, na pewno powiadomimy was o dłuższych przerwach w działaniu usług na oficjalnym forum. Jeśli chcecie otrzymywać na bieżąco dodatkowe informacje na temat stanu funkcjonowania serwerów, śledźcie @PlayOverwatch na Twitterze.

Kolejny artykuł
Blizzard
3 g.

Galeria komiksów Blizzarda

Niezależnie od tego, czy akurat przemierzacie sektor Koprulu, eksplorujecie katakumby czy polujecie na yeti – mamy coś w sam raz dla was!